шанпин

Нашите производи

Машина за пакување тонски кеси

Автоматската машина за пакување тонски кеси е нова генерација на интелигентни производи за пакување дизајнирани од нашата компанија според различни карактеристики на материјалот и барањата на производителите.По рачно закачување на кесата, може да постигне автоматско внесување, автоматско мерење и автоматско раздвојување на куките, оваа машина за пакување тонски кеси е машина за пакување со висока прецизност за заштита на животната средина која интегрира електронско мерење, автоматско одвојување на куките и отстранување на прашина.Машина за пакување тонски кеси користи големо и мало двојно спирално напојување, регулација на брзина со променлива фреквенција, мерење на целосно оптоварување и брза и бавна контрола на брзината, има висока ефикасност и прецизност и се користи за квантитативно пакување на прашок, зрнести материјали и блок материјали со добра флуидност, а се применува во цемент, хемиска индустрија, добиточна храна, ѓубрива, металургија, минерали, градежни материјали и др.

Би сакале да ви го препорачаме оптималниот модел на мелење за да се осигураме дека ќе ги добиете посакуваните резултати за мелење.Ве молиме кажете ни ги следниве прашања:

1.Вашата суровина?

2.Потребна финост (мрежа/μm)?

3.Потребен капацитет (t/h)?

Технички предности

Автоматска машина за пакување тонски кеси користејќи регулација на брзината на инвертер без чекори за контрола на брзината на напојување.Може стабилно да го притисне материјалот во тампон силосот, а во исто време да испушта вишок гас во материјалот преку стискање и пренесување.Прецизниот контролен вентил може дополнително да ја подобри точноста на пакувањето.Откако ќе се наполни кесата, автоматската машина за пакување тонски кеси автоматски го завршува работниот процес на вагање, олабавување на торбата, откачување и пренесување.Мерната форма на машината за пакување е методот на мерење на бруто тежина под мерната платформа, а структурата е едноставна, стабилна и сигурна.Погоден е за квантитативно пакување на варовник во прав, талк во прав, гипс во прав, мика во прав, силика во прав и други прашкасти материјали со слаба флуидност, голема прашина и голема содржина на воздух.

Модел

HBD-P-01

Тежина на пакување

200-1500 кг

Ефикасност на пакувањето

15-40 Т/ч

Прецизност на пакувањето

±0,4%

Напојување

AC380V×3Φ,50Hz

вклучена жица за заземјување

Целокупната моќност

11,4 KW

Извор на компримиран воздух

Повеќе од 0,6 MPa, 580 NL / мин

Извор за отстранување прашина

-4KPa 700NL/мин

Начин на мерење

Вкупно ефективно оптоварување